Amarantová kaša

Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Suroviny:
- na niekoľko hodín namočený amarant
- očistené šípky zbavené zrniečok
- mletý kardamón
- banán
- jabĺčko
- karobový prášok (alebo kakao)
- agáve sirup (alebo med)
- maslo, alebo kokosové ghee
- jablkovú vlákninu
- rastlinné mlieko alebo vodu
Postup:
Amarant varíme v hrnci asi 15 minút spolu s očistenými šípkami. Dávala som deci amarantu. Pridáme maslo (alebo kokosové ghee) na zjemnenie. Amarant varením vytvorí želé hmotu, teda si dobu varenia a hustotu nastavte tak, ako vám chutí. Amarant je aj po uvarení chrumkavý a zábavný, bude sa páčiť aj deťom.
Potom na panvici zohrejeme v troche zohriatej vody jablko s medom a banánom. Pridáme do kaše, prevaríme, pridáme kardamon: asi 1 malú ČL, vlákninu asi 1ČL a karobový prášok v takom istom množstve. Vypneme. Môžeme dozdobiť marockým listovým sladidlom, stéviou, figou alebo opraženými lieskovými orieškami. Alebo hocičím, čo vám chutí a má zásadité hodnoty pH.
Ak vám z raňajok zostane kaša, alebo sa vám ju podarí spraviť príliš hustú, môžete ju dať zapiecť ako koláč a poliať horkou čokoládou a posekanými orechmi.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Odísť do školy bez plného brucha je nemysliteľné. Čo poviete na túto kašu?
Bez lepku, bezvaječné, bez cukru a veľmi chutné. Aj takto možno opísať tieto skvelé raňajky.
Zdravé kaše na raňajky, ktoré si zamilujete
Dáte prednosť klasickej ovsenej, či radšej siahnete po špaldovej alebo pšenovej?


.jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)
(1).jpg)